На полігоні твердих побутових відходів № 5 у с. Підгірці Київської області встановили німецьке обладнання для переробки токсичного фільтрату / фото УНІАН

На полігоні твердих побутових відходів № 5 у с. Підгірці Київської області встановили німецьке обладнання для переробки токсичного фільтрату. І в планах столичної влади – і надалі збільшувати обсяг переробки фільтрату.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу “Київ”.

Мер нагадав, що полігон № 5 у Підгірцях був введений в експлуатацію у 1986 році. “На ньому захоронено близько 7 млн тонн твердих побутових відходів. За понад 30 років експлуатації в тілі полігону під дією опадів накопичився фільтрат, який має велику загрозу для навколишнього середовища. Цього року ми встановили на цьому полігоні німецьке обладнання, що збільшить обсяг переробки токсичного фільтрату з 200 до 350 кубометрів на добу. І у наших планах – подальше збільшення переробки фільтрату. Це дуже важливо для навколишніх селищ”, - наголосив Віталій Кличко.

Відео дня

Мер Києва відзначив, що проблема переробки і утилізації сміття стосується не тільки Києва чи Львова, а й більшості українських міст.

“Нам потрібне сучасне обладнання, сміттєпереробні заводи, які не тільки перероблятимуть сміття, а й не забруднюватимуть навколишнє середовище. І ми ведемо переговори з іноземними компаніями щодо будівництва таких підприємств. Нові сміттєпереробні заводи - це одне з наших завдань на наступні роки”, - підкреслив Кличко.