В Дніпрі почали встановлювати смітники оригінального формату. У 2018-му подібними сміттєвими контейнерами планують забезпечити все місто.

На даний момент встановлено вже 500 смітників на проспекті Яворницького. Про це Інформатор повідомляє зі слів заступника мера Михайла Лисенка.

У нових смітниках передбачені окремі відсіки для сміття і для недопалків, такий формат дозволяє уникнути займання. Бак відкривається спеціальним ключем. Щоб звільнити контейнер від сміття, необхідно провернути ключ і відкрити дно бака, подібна конструкція полегшує збирання сміттєвих пакетів.

Більш того, баки відповідають європейським вимогам і створені за спеціальною антитерористичною технологією. У разі попадання вибухонебезпечних предметів, смітник не розлетиться в різні сторони, тому що виготовлений з оцинкованого металу і пофарбований у фарбувальній камері.

Читайте такожУ Києві почали встановлювати "розумні" підземні сміттєві баки (фото, відео)

На даний момент існує 3 можливих дизайни обклеювання баків, протягом тижня виберуть єдиний для всього міста. Смітники будуть кріпити до спеціальних труб-стійок, а також в окремих місцях — до опор. Також на смітнику вкажуть номер телефону, за яким можна телефонувати у випадку, якщо бак заповнився.

На даний момент в місті встановили вже 500 смітників, в 2018-му році планують встановити ще 3000. Баки нового зразка будуть замінювати старі. У 2019 році установка продовжиться, поки не охопить усе місто. Про це розповів заступник мера Михайло Лисенко. Також заступник мера закликав городян стискати габаритне сміття, щоб воно помістилося в смітнику.