НПУ

Проблема несанкціонованих звалищ в Одеській області не зрушується з мертвої точки вже більше десяти років, заявив керівник обласної організації «Південноукраїнський екологічний союз» Валерій Осипов, передає 048.ua.

Читайте такожВ Одесі виявлено несанкціоноване сміттєзвалище площею близько 15 гектарівВін прокоментував намір Одеської обласної держадміністрації скоротити кількість звалищ в п'ять разів. «Кажу вже років 10-15 про те, що в Одеській області 600 несанкціонованих звалищ. Необхідно зробити паспорти на них, або узаконити, або зробити так, щоб їх не було. Але, Степанов тільки назвав цифру, але не сказав, що з ними робити», – сказав еколог.

«На сьогоднішній день цих несанкціонованих звалищ по Україні за територією як 3-4 Одеські області. Відходи – це велика, серйозна тема, яку необхідно піднімати і вирішувати на рівні уряду», – підкреслив Осипов.

Відео дня

Днями одесити виявили на околиці міста поле, засіяне поліетиленовими пакетами. Через те, що поруч розташоване звалище, таке видовище можна спостерігати кожен раз, коли дме сильний вітер.