Раніше білі собаки поголубіли / фото CEN

В індійському місті Мумбаї місцеві жителі помітили бездомних собак з блакитною шерстю. Як повідомляє The Dailу Mail, зміна забарвлення пов'язана із забрудненням місцевої річки, де тварини плавають і шукають їжу.

Читайте такожВлада Непалу просить альпіністів допомогти прибрати сміття з Евересту

Промислові відходи зливаються в річку Касаді. Вода тут вже давно вважається непридатною для споживання. Зоозахисники закликають місцеву владу вплинути на підприємства, які забруднюють річку.

Відео дня

"Ми були шоковані, коли біле хутро собак стало зовсім блакитним. Ми виявили тут п'ять таких собак і попросили раду з боротьби із забрудненнями вплинути на промисловців", - сказав агент з охорони тварин Араті Чаухан.

Дослідження, цитовані в місцевих газетах, показали, що загальний рівень забруднення у цьому районі перевищує "безпечний" рівень в 13 разів.

Річка, де купаються тварини / фото CEN

Місцевий рибалка Йогеш Пагад сказав: "Після численних звернень протягом багатьох років у Касаді зменшився тільки сморід. Однак рівень забруднення, як і раніше, надзвичайно високий".

Білий пес став блакитним / фото CEN

Скарга була зареєстрована в Раді з контролю забруднень Махараштри. У ній сказано, що тварини страждають від відходів. Чиновники пообіцяли розслідувати це питання.