У водія вантажного автомобіля взяті пояснення / фото УНІАН

На Житомирщині знову виявили несанкціоноване скидання львівського сміття, яке везли на Сумщину.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Як зазначається у повідомленні, 7 серпня вранці в Баранівському районі працівниками Баранівської міської ради, Державної екологічної інспекції у Житомирській області та правоохоронцями та території Баранівського сміттєзвалища виявлено спеціалізований вантажний сідловий тягач – сміттєвоз марки MAN, наповнений побутовими відходами, який прибув зі Львова. Цьому автомобілю завадили здійснити розвантаження львівського сміття.

Відео дня

«Згідно товарно – транспортної накладної від 5 серпня № 050807, дане сміття повинно було бути доставлено в пункт розвантаження за адресою: Сумська область, Краснопільський район, село Великий Бобрик», - сказано у повідомленні.

У водія вантажного автомобіля взяті пояснення, на даний час з’ясовуються всі обставини справи.

Загалом же, за останні півтора роки працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області виявлено в області та обстежено більше 20 випадків несанкціонованих місць розміщення та видалення твердих побутових відходів, які були завезені зі Львова.

Наразі поліцейські з’ясовують обставини події та встановлюють осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття.

Читайте такожЛьвівське сміття продовжує "подорожувати" країною: вантажівку з 19 тоннами відходів виявили на Чернігівщині

Як повідомляв УНІАН, напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року.

Львівський міський голова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

Згодом Львівська міська рада ухвалила рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова облдержадміністрації. Вивезення зі Львова накопиченого сміття на полігони області почалося 23 червня.

Влада Львова повідомляла, що у місті повністю завершили прибирання усіх сміттєвих майданчиків, вивіз твердих побутових відходів з міста увійшов у звичний режим роботи.