Виявлено близько 20 куб. м твердих побутових відходів / фото УНІАН

Поблизу міста Баранівка Житомирської області виявили несанкціоноване скидання львівського сміття.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Баранівської міської ради.

«Львівське сміття вже - у Баранівській громаді. Сьогодні вранці на нас чекав «сюрприз». Працівники відділу благоустрою на під’їзді до сміттєзвалища, що знаходиться між містом Баранівка та селом Зеремля виявили близько 20 куб. м твердих побутових відходів. На дорозі залишилися чіткі відбитки коліс автомобіля. Серед сміття є папери, чеки, конверти, мішки та ін., написи на яких вказують на те, що цей «подарунок» зі Львова. Баранівська міська рада повідомила про інцидент відповідні служби», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У ньому також зазначається, що раніше до Баранівської міської ради надійшов лист львівського міського голови Андрія Садового, в якому він описує вищезазначену проблему та просить допомогти у захороненні твердих побутових відходів з м. Львів на полігоні Баранівки з можливістю укладання довгострокових угод, гарантуючи оплату усіх витрат.

Читайте такожУ Львівській ОДА прокоментували скидання сміття на Київщині: причетна приватна компанія

Дане питання було включено в порядок денний 8-ї сесії Баранівської міської ради у розділі «Різне». 17 липня під час сесії звернення Садового було озвучено.

«Депутат міської ради від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Віктор Курбатов повідомив, що ця проблема вже вирішена і її не потрібно навіть піднімати на сесії. Тому депутати не обговорювали дане питання», - заявили у Баранівській міськраді.

Наразі поліцейські з’ясовують обставини події та встановлюють осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття.

Як повідомляв УНІАН, напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року.

Міський голова Садовий неодноразово звертався по допомогу до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

Львівська міська рада ухвалила рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова облдержадміністрації. Вивезення зі Львова накопиченого сміття на полігони області почалося 23 червня.

Станом на 14 липня, у Львові повністю завершили прибирання усіх сміттєвих майданчиків, вивіз твердих побутових відходів з міста увійшов у звичний режим роботи.