Очищення території Львова від накопиченого сміття здійснюється «дуже важко».

Про це заявив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає прес-служба міськради.

«На момент рішення комісії з надзвичайних ситуацій в місті було перенакопичено 11 тисяч 910 тонн сміття. З них 6 тис тонн – на майданчиках, 5 тисяч тонн – на машинах, які підняли з землі і не було куди вивезти, і на той час 4 тис. тонн на станціях перевантаження. Завдання стояло, що ми маємо очистити місто до 5 липня під нуль. Але хочу сказати, що все дуже важко йде», – сказав Бабак.

Відео дня

За його словами, станом на ранок по житловому фонду переповнені 339 майданчиків, де перенакопичено 5 тис. 85 тонн, по бюджетних установах перенакопичено 12 майданчиків –180 тонн, і на станції перевантаження – 3200 тонн. Загальна цифра – 8465 тонн.

Читайте такожЛьвівська міськрада передала обов'язки з вивезення сміття облдержадміністрації

«Якщо говорити скільки вивезено за попередню добу, то за попередню добу було вивезено 560 тонн, з них 305 – це наше напрацювання, тобто те, що ми мали договори, а 255 тонн - це те, що ЛОДА в режимі надзвичайної ситуації. Тобто ми більше половини сміття продовжуємо вивозити своїми силами. Частину на території Львівської області, але більшість із цих вивезень є поза межі Львівської області. Тобто ми як працювали, так і продовжуємо працювати», – додав чиновник.

Як повідомляв УНІАН, Львівська міська рада ухвалила рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова облдержадміністрації. Напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року.

У місті накопичилося понад 14 тис. тонн сміття. 23 червня почалося вивезення зі Львова накопиченого сміття. Нагромаджені відходи вивозять зі сміттєвих майданчиків на полігони в області.