Facebook Михаил Катрук

Зі Львова за попередню добу, 23 червня, вивезли 642 тонни сміття, спецтехніка працювала навіть вночі. Про це УНІАН повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Читайте такожВивезти все сміття зі Львова повинні до 5 липня - Зубко«Станом на ранок 24 червня у місті залишається перенакопиченим понад 12 тис. 205 тонн сміття. За попередню добу з міста було вивезено 642 тонни відходів, з них 426 тонн - за раніше укладеними угодами, 214 тонн - за домовленостями, які уклали після засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Відтак, динаміка щодо вивезення відходів покращилась: вивезено на 40 тонн більше сміття, ніж продукує місто за добу», - сказав Бабак.

Він зазначив, що на сьогоднішній ранок у місті перенакопичили сміття на 533 майданчиках з 1 тис. 237 наявних у житловому фонді. Загалом це 7 тис. 995 тонн відходів.

Відео дня

«Зараз ми, фактично, вивозимо добове накопичення. Загальна ж кількість сміття, яка нагромадилась у місті, залишається такою ж критично великою», - сказав Бабак.

Водночас у прес-службі Львівської ОДА не володіють інформацією про кількість вивезеного за добу сміття, натомість оперують кількістю очищених майданчиків.

«За оперативною інформацією т.в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства Львівської ОДА Тараса Зозулі, станом на 8.00 24 червня очищено 60 переповнених майданчиків. За планом, який розробили у Львівській ОДА разом із перевізниками, сьогодні очистять від твердих побутових відходів ще 50 майданчиків», - повідомили у прес-службі ОДА.

Загалом у Львові 1 тис. 237 сміттєвих майданчиків житлового фонду, 23 майданчики закладів охорони здоров’я, 116 сміттєвих майданчиків освітніх установ, 39 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів) і 43 майданчики на ринках.

Як повідомляв УНІАН, напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року. У місті накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

23 червня почалося вивезення зі Львова накопиченого сміття. Нагромаджені відходи вивозять зі сміттєвих майданчиків на полігони в області.