Фото УНИАН

Львів погодився передати функції управління вивезенням твердих побутових відходів та підприємство "Львівспецкомунтранс" обласній владі. Про це у п`ятницю, 23 червня, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, пише DW.COM.

За словами Андрія Садового, зараз у Львові накопичилося понад 12 тисяч тонн відходів.

"Ми повинні прийняти пропозицію та заплатити кошти", -  сказав він на прес-конференції.

Відео дня

Читайте такожЗі Львова розпочали вивозити накопичене сміття – ЛОДА

Відповідне рішення міська рада має ухвалити наступного четверга, 29 червня. Водночас Садовий наголосив, що пропозиція передачі функцій управління вивезенням сміття з міста Львівській обласній державній адміністрації є "ультиматумом намісника президента".

Напередодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запропонував Андрію Садовому передати в управління області вивезення твердих побутових відходів зі Львова.

"Ми вже двічі брали на себе відповідальність за вивезення сміття зі Львова, після цього ситуація ускладнювалася, тому кожен раз здійснити таке вивезення було дедалі складніше. Такі речі потрібно робити системно, лише тоді вони дадуть відповідний результат", - заявив Синютка.

Читайте такожГолова Львівської ОДА просить Садового передати йому функції з вивозу сміття

У пропозиції зазначено, що влада області бере на себе зобов'язання вивезти накопичене сміття зі Львова за 20 днів, і до 2019 року ввести в експлуатацію комплекс з переробки відходів на території області.

У свою чергу, Львів має виділити 300 мільйонів гривень субвенцій на рік на вивезення відходів і передати у тимчасове управління області комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс".