За словами Зубка, на вивезення сміття з міста необхідно 2 тижні / Фото УНІАН

Державна урядова комісія доручила до 5 липня закінчити заходи з вивезення твердих побутових відходів зі Львова. Графік вивезення повинні розробити до 23 червня.

Про це повідомив віце-прем'єр і голова комісії Геннадій Зубко на сторінці в Twitter.

Читайте такожГолова Львівської ОДА просить Садового передати йому функції з вивозу сміття

Відео дня

"За результатами оперативного штабу держкомісії з питань ТЕБ та НС щодо Львова та стану пожежної безпеки екосистеми країни: ЛОДА,іншим місцям.органам виконав.влади, Львівській міськраді невідкладно забезпеч.оперативну координац.заходів з вивезення ТПВ зі Львова", - повідомив Зубко.

Комісія доручила до 23.06 провести розрахунки можливостей наявних полігонів області по прийому накопичених обсягів ТПВ зі Львова. І до 5 липня вивезти все сміття зі Львова.

Нагадаємо, напружена ситуація у Львові з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року. Мер Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

12 червня міська рада Львова попросила керівництво області та України оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації через накопичення сміття.

14 червня Гройсман на засіданні уряду розкритикував Садового за проблеми з вивезенням твердих побутових відходів зі Львова.

У свою чергу, Садовий заявив, що очікував від прем'єр-міністра України «більш адекватної відповіді» на попередження про екологічну загрозу. 20 червня, в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила, що підстав вводити надзвичайний стан у Львові на даний час немає, але зазначила, що за результатами аналізу ґрунт біля сміттєвих майданчиків містить високий рівень бактерій, що є дуже небезпечним.