Ілюстрація / REUTERS

Львівська влада звернулась до Кабінету міністрів з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Щойно міська комісія звернулась до уряду аби оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації», – йдеться в повідомленні мера.

Відео дня

За словами Садового, у місцевої влади не залишилось інших можливостей для уникнення екологічної біди.

Читайте такожПід Львовом знову горіло Грибовицьке сміттєзвалище

«Наперед даю відповідь на традиційні питання "а що ж там завод?". Французькі експерти спільно з українськими активно працюють над технологічними параметрами та проектом. Завершуємо детальне вивчення запропонованої ними ділянки під завод на території ТЕЦ-2, яка на мою думку є оптимальною. Але в будь-якому випадку, будівництво такого заводу – це 2 роки. Почати зможемо вже цього року», – додав Садовий.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. 

В серпні того ж року львівська прокуратура завершила перший етап слідства по трагедії на Львівському сміттєзвалищу. Посадовим особам комунального підприємства "Збиранка" було оголошено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі людей.