За фіктивний вивезення сміття злочинці отримували гроші з держбюджету / Фото УНІАН

Правоохоронними органами Львівської області викриті особи, які організували незаконні схеми з вивезення сміття з міста Львова. Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

"У ході досудового розслідування встановлено, що перевізникам, уповноваженим на вивезення сміття з міста Львова, надавали послуги з захоронення відходів, створені в кінці минулого року, ряд підприємств у місті Дніпро", – йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Читайте такожУ Львові сміття не вивезене з 25% майданчиків - міськрада

Відео дня

Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 (заволодіння посадовими особами шляхом зловживання своїм службовим становищем коштами міського бюджету, які призначені для компенсації додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів), ч. 1 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво).

Також повідомляється, що дніпровські підприємства не мають відповідних ресурсів: техніки, полігонів твердих побутових відходів, транспортних засобів, необхідних для захоронення відходів, не володіють нерухомістю і не мають найманих працівників. Засновниками, керівниками та бухгалтерами цих підприємств є особи, які не знали про їх існування, а також особи, які за участь у їх реєстрації отримували грошові кошти.

Слідством встановлено, що після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі за цей час перевізники твердих побутових відходів подавали документи від імені фіктивних підприємств про нібито прийняття та захоронення останніми відходів, на підставі чого отримували кошти з міського бюджету Львова. У той же час, таких послуг фіктивні підприємства не надавали, а перевізники незаконно здійснювалискидання твердих побутових відходів у не відведених для цього місцях на всій території України.

"30 травня поточного року слідчими Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ у Львівській області проведено 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрито осіб, причетних до діяльності фіктивних підприємств, вилучено значний обсяг документації, печатки фіктивних підприємств, листування осіб, які їх створили, і комп'ютерну техніку", - відзначають у прес-службі.

На даний момент у кримінальному провадженні призначено відповідні судові експертизи та вирішується питання про повідомлення винним особам про підозру.