Сміттєва проблема Львова досі не вирішена / city-adm.lviv.ua

У Львові станом на сьогодні, 15 травня, залишається невивезеними 7580 тонн твердих побутових відходів, із них лежать на землі – 5440 тонн. Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, такі дані було оприлюднено сьогодні під час позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого обговорили критичну ситуацію, яка склалась у місті з вивезенням та захороненням відходів.

Як зазначається у повідомленні, комісія вирішила вжити низку невідкладних заходів з недопущення погіршення санітарного стану міста через неможливість вивезення сміття, зокрема: підготувати звернення до управління Держпродспоживслужби в м. Львові щодо надання висновку про загрозу виникнення надзвичайної ситуації епідемічного характеру у місті Львові та при отриманні відповіді від Держпродспоживслужби, у відповідності до ст. 50 Кодексу цивільного захисту України та ст. 5 Закону України "Про зону надзвичайної екологічної ситуації" підготувати звернення до Кабінету міністрів України про оголошення території міста Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації. Також комісія вирішила рекомендувати Львівському міському голові Андрію Садовому звернутись до громади міста Львова, міжнародних організацій та дипломатичних представництв щодо наближення загрозливої ситуації епідемічного характеру на адміністративних територіях Львівської міської ради.

"Ситуація із вивезенням сміття є критичною. Станом на сьогодні перенакопиченими є 428 контейнерних майданчиків у Львові, це 35% від загальної кількості. Загальна кількість відходів в межах міста становить 7580 тонн, із них 5440 тонн лежать на землі. Ситуація на межі екологічної надзвичайної ситуації", - розповів під час засідання комісії заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Сергій Бабак.

Відео дня

Читайте такожБіля ЧАЕС знайшли купи сміття зі Львова (фото)

Під час засідання комісії також наголошувалося на тому, що подальше невивезення сміття при збільшенні температури повітря загрожує виникненням спалахів кишкових та інших інфекцій.

"Ситуація, яка склалася з невивезенням твердих побутових відходів і стабільним підняттям температури атмосферного повітря загрожує виникненням спалахів кишкових інфекцій. Ми наближаємося до ситуації, коли місто буде потребувати введення стану підвищеної готовності, а можливо, введення надзвичайного стану", - зазначив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.