Загорілось кілька стихійних звалищ / ДСНС

Протягом доби 11 травня підрозділи служби порятунку 11 разів виїжджали гасити суху траву та сміття. Всього площа загоряння склала близько 4 гектарів. Як повідомляє ДСНС у Харківській області, всі пожежі виникли через занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем.

Читайте такожНа Житомирщині суд арештував вантажівку із львівським сміттям

Одна з таких пожеж трапилась на стихійному сміттєзвалищі на території Савинської селищної Ради Балаклійського району. Повідомлення про неї до рятувальників надійшло о 18:30 від місцевих мешканців селища Савинці. Остаточно пожежу ліквідували о 19:50.

Відео дня

"Найбільша за площею пожежа трапилась поблизу села Михайлівка Шевченківського району Харківської області. Там на відкритому просторі горів торішній сухостій на площі 2 га. Рятувальники були викликані на гасіння даної пожежі о 23:02. Загасили пожежу о 00:40", - розповіли у ДСНС.

Загорілось кілька стихійних звалищ / ДСНС

Рятувальники закликали громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях, адже найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності.