Інформація про пожежу надійшла ще 4 травня / ДСНС

У Харківській області на полігоні твердих побутових відходів сталася пожежа. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

Повідомляється, що інформація про пожежу на ТОВ "Сміттєпереробний завод" надійшла ще 4 травня о  15:46. Вогонь охопив 700 кв. м. Зараз на місці продовжують працювати рятувальники, займання вдалося локалізувати.

Читайте такожУ Кабміні заявили, що львівське сміття буде утилізуватися на полігонах області

Відео дня

"В 00:27 5 травня пожежникам вдалося локалізувати пожежу. Зараз проводяться роботи з її повної ліквідації. На місці працюють 5 одиниць пожежної техніки та 30 людей особового складу ДержНС, а також 16 одиниць інженерної техніки сміттєпереробного заводу", - йдеться у повідомленні.

ДСНС

У ДСНС зазначили, що гасити такі пожежі досить складно, оскільки під час горіння твердих відходів вогонь швидко поширюється всередині сміттєвого масиву і його поверхнею, при цьому горіння сміття супроводжується великою кількістю токсичного диму і як наслідок задимленням значної території навколо.

Як повідомляв УНІАН раніше, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими.