У Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів / фото: УНІАН

У Житомирській області сьогодні, 14 квітня, знову виявили несанкціоноване скидання сміття, вивезеного зі Львова.

Як повідомили УНІАН в Андріївській сільській раді Пулинського району, сьогодні зранку неподалік села Улашанівка біля дороги було виявлено побутові відходи.

«Сьогодні уночі біля Улашанівки Пулинського району знайшли тонни львівського сміття. Це село територіально належить до нашої Андріївської сільради. Дві вантажівки розвантажили сміття за декілька метрів від траси «Київ-Чоп». За чеками та різними паперами видно, що ці тонни сміття - зі Львова», - розповіли кореспонденту УНІАН у сільраді.

Відео дня

Представники сільради звернулися до правоохоронців, проводиться перевірка.

Читайте такожЛьвівське сміття "примандрувало" до Рівненщини у супроводі Lexus (фото)

Як стало відомо УНІАН з поінформованих джерел, сьогодні уночі фури з львівським сміттям виявили також у себе жителі села Червоносілка Пулинського району. За даними фактом поліція здійснює перевірку.

«За даними облдержадміністрації, у Пулинському районі наразі, станом на ранок 14 квітня, вже скинуто загалом близько 11 фур зі львівським сміттям. Туди терміново виїхало керівництво області, зараз їдуть журналісти», - зазначили в ОДА.

Точні деталі цієї події в облдержадміністрації обіцяють повідомити пізніше після встановлення усіх обставин.

Як повідомляв УНІАН, у зв’язку з численними фактами виявлення на Житомирщині сміття, вивезеного зі Львова, голова ОДА Ігор Гундич доручив правоохоронцям, керівникам райдержадміністрацій та громад посилити контроль за пересуванням сміттєвозів та не допустити завезення в область сміття зі Львова.

У Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.