Водій вивантажував сміття на сміттєзвалищі райцентру / irivne.info

У Дубно Рівненської області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення земель львівським сміттям.

Як йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Рівненської області, досудове розслідування розпочали слідчі Дубенського відділу поліції за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України.

У поліції нагадали, що вчора, 11 квітня, правоохоронці застали на «гарячому» водія, який вивантажував побутові відходи на сміттєзвалищі райцентру.

Відео дня

Як встановили поліцейські, 26-річний водій працює у підприємця, який уклав договір на вивіз твердих побутових відходів вантажними автомобілями із львівською фірмою. Згідно із товарно-транспортною накладною 45 метрів кубічних сміття мало бути доставлене комунальному підприємству в м. Дніпро. Однак, як пояснив керманич вантажівки, в авто виникли технічні несправності з коробкою передач, тому він вирішив заїхати на станцію технічного обслуговування, за якою знаходиться сміттєзвалище, де і змушений був позбутися вантажу.

Читайте такожУ Львові переповнені третина смітників

«Відповідно до санкції статті, особам, причетним до забруднення або псування земель відходами, внаслідок порушення спеціальних правил, загрожує штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – зазначили в поліції.