На Львівщині більше не будуть споруджувати нових сміттєзвалищ, натомість потрібно збудувати комплекс з переробки / УНІАН

Самбір готовий допомогти Львову розв’язати сміттєву кризу, яка зайшла в глибокий кут. Водночас, місто над Дністром може, оскільки має відповідний полігон, не лише одноразово приймати побутові відходи обласного центру, але й налагодити з ним довготривалу співпрацю з вирішення цієї проблеми. Про це повідомляє ZIK.

Але Самбір згоден на таку допомогу Львову, зазначив мер Юрій Гамар, за певних умов. По-перше, у місті пропонують обладнати сортувальну лінію, що дозволить відсортоване сміття відправляти на переробні заводи. Відтак, це б значно зменшило навантаження на місцевий діючий полігон побутових відходів.

Читайте такожОпубліковано карту "подорожей" львівського сміття Україною (інфографіка)

Відео дня

По-друге, депутати Самбірської міської ради вкотре звертаються до мера Львова Андрія Садового прийняти рішення про те, щоб кінцеву зупинку для приміських пасажирських автобусів та маршруток напрямку Самбір-Львів перенести із АС «Західна», що на околиці, на автостанцію біля головного залізничного вокзалу, як це було десятиліттями поспіль до того.

Або, йшлося на засіданні депутатських фракцій Самбірської міської ради, як компроміс – Андрій Садовий має дозволити автобусам цього маршруту заїжджати, приміром, хоча би до Привокзального ринку Львова.

За словами міського голови Юрія Гамара, з цього питання він матиме розмову з головою ЛОДА Олегом Синюткою і сподівається, що компроміс буде знайдено. До того ж керівник Львівщини у цьому зацікавлений. Адже заявив, що протягом тижня допоможе Садовому вивезти зі Львова накопичене сміття.

При цьому, на Львівщині більше не будуть споруджувати нових сміттєзвалищ, натомість потрібно збудувати комплекс з переробки твердих побутових відходів, вважає Олег Синютка. 

Як відомо, Львівська облрада створила комісію для контролю за незаконною утилізацією сміття.