На Полтавщині вимагають припинити забруднювати регіон / kg.ua

Читайте такожМт

Депутати Полтавської облради з трибуни сесії заявляли, що вони обурені забрудненням регіону львівським сміттям.

Відео дня

«Вже півроку львівське сміття неконтрольовано завозиться на територію Полтавської області і, порушуючи всі правові та екологічні норми, вивантажується поруч з населеними пунктами, в лісосмугах, на полях, на берегах річок, біля доріг. Зокрема, 1 березня у міста Кременчуку вдалося затримати колону з п'яти автомобілів, які вкотре привезли сміття з міста Львова до околиць міста Кременчука. Дві з цих вантажівок, на жаль, встигли вивантажити сміття прямо на березі Дніпра. Водії автомобілів зі сміттям зізналися, що завантажувалися на підприємстві «Львівкомунтранс». Всі ці факти зафіксували працівники поліції. Такі дії не вкладаються в рамки добропорядних і партнерських відносин між регіонами країни та несуть екологічну небезпеку і загрозу поширення інфекційних захворювань, - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНа Полтавщині поліцейські обшукали затримані вантажівки зі сміттям - виявилося львівським

У зв'язку з цим ми, депутати Полтавської облради, вимагаємо від міського голови Львова та депутатів Львівської міськради негайно припинити вивезення сміття на територію області та офіційно вибачитися перед її жителями.

Як повідомляв УНІАН, випадки несанкціонованого завезення львівського сміття продовжують фіксувати в різних областях України. Львівська влада заперечує свою причетність до несанкціонованого скидання сміття.

Довідка УНІАН. У Львові зберігається напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища. Міський голова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткові обсяги сміття через технічний стан полігонів. За даними Львівської міської ради, щодня місто продукує 650-700 тонн сміття.