У Львові є проблеми з вивезенням сміття / фото: УНІАН

Укладені з переможцями конкурсу угоди вступають у дію сьогодні, 1 березня. Фірми займатимуться вивезенням (збиранням, зберіганням і перевезенням) та утилізацією твердих та великогабаритних побутових відходів, крім токсичних та особливо небезпечних, з території львівських комунальних підприємств, що обслуговують житлові будинки. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Читайте такожНа Полтавщині знову виявили львівське сміття

Шевченківський район обслуговуватимуть три компанії: ТзОВ «Санком-Львів», ТОВ «AVE Львів» та ЛКП «Львівспецкомунтранс», повідомив заступник голови Шевченківської РА Михайло Космина.

Відео дня

«Договори з перевізниками сміття у нас закінчилися минулого року. Відповідно досі перевізники працювали за тимчасовими угодами. Зараз, після завершення конкурсу, оформлюємо нові договори і з 1 березня наш район обслуговуватиме три компанії-перевізники», - розповів Михайло Космина.

Як повідомили у Франківській районній адміністрації, конкурс на вивезення сміття з Франківського району Львова виграли компанія ТзОВ «СпецавтотрансЛьвів» та ТОВ «AVE Львів». Діючою залишається угода з ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Конкурс на обслуговування Сихівського району з вивозу сміття виграли 2 компанії – ТОВ «AVE Львів» та ТзОВ «Грінера Україна».

Як повідомила голова Залізничної РА Надія Банах, щодо вивезення сміття у Залізничному районі, то діючою залишається угода з ТОВ «AVE Львів», яке обслуговує будинки ЛКП «Граніт». Решта, а це 6 ЛКП, з 1 березня обслуговуватиме ЛКП «Львівспецкомунтранс».

У Галицькому районі даний конкурс був проведений раніше. Обслуговує район ТзОВ «Грінера Україна».

Нагадаємо, 30 травня 2016  року на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка".

31 травня троє рятувальників знайшли мертвими. Нині у Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища після обвалу на ньому та загибелі людей. Садовий неодноразово звертався за допомогою до інших регіонів країни, однак більшість із них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття. Раніше львівська влада заявляла, що гору сміття на Грибовицькому звалищі потрібно підперти, аби вона не зсунулась далі.