Переповнені смітники / фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили журналістам керівники Житомира та області сьогодні на брифінгу.

Читайте такожСуд визнав протиправною бездіяльність Садового у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища

Зокрема, відповідаючи на запитання УНІАН про заходи, що вживає обласна влада для боротьби із несанкціонованим скиданням на Житомирщині сміття зі Львова, голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич зазначив, що робиться усе можливе, аби таких випадків не було.

Відео дня

"Ви знаєте, що поліція супроводжує фури із львівським сміттям до кордонів з іншими областями та не дозволяє скидати це сміття на Житомирщині. Наша область могла б організовано приймати щодня по одній-дві фури із львівським сміттям та утилізовувати його у разі потреби", - сказав Гундич.

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма в свою чергу повідомив, що вчора до облради вперше надійшло відповідне звернення від керівництва Львова. "Влада області це звернення розгляне і прийме рішення, про що повідомимо окремо", - сказав Ширма.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин також зазначив: 2Ми готові допомогти Львову в вирішенні проблеми зі сміттям, але на певних умовах. У принципі, ми можемо приймати одну-дві машини сміття на день, але під суворим контролем та моніторингом автомобілів, які його завозять. Звісно, якщо це буде необхідно".

Він пояснив журналістам, що у разі згоди виконкому Житомирської міської ради на прийом львівського сміття вантажівки будуть серйозно перевірятися – до цього залучатимуть представників громадських організацій і спеціалістів відповідних служб.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині місцева влада неодноразово фіксувала несанкціоноване скидання львівського сміття на території області. Про такі ж факти повідомляли з інших областей України.

Раніше Житомир певний час приймав фури із львівським сміттям, однак це викликало ряд акцій протесту житомирян, після чого приймати сміття зі Львова припинили.

У Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища після обвалу на ньому та загибелі людей.

Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до інших регіонів країни, однак більшість із них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.