gpravda.com

Як повідомив кореспонденту УНІАН Черняхівський селищний голова Іван Бабицький, львівське сміття виявили у Черняхові цими вихідними. На місце події виїжджали працівники селищної ради.

Читайте такожСуд визнав протиправною бездіяльність Садового у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища

За фактом несанкціонованого скидання сміття правоохоронці проводять перевірку. Кількість незаконно ввезеного сміття зараз встановлюється.

Відео дня

У Черняхові прибирають львівського сміття і встановили камери відеоспостереження.

"Це вже далеко не перший випадок скидання львівського сміття в нашому селищі. Люди обурені. Пора вже, нарешті, навести порядок в цьому питанні, скільки вже можна!",- прокоментував ситуацію Бабицький.

Про появу фур зі львівським сміттям в Житомирській області протягом останнього тижня також повідомляла прес-служба управління патрульної поліції Житомира.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що Львів повністю очищений від сміття, яке накопичилося на території міста через проблеми з вивезенням побутових відходів. За його словами, для цього були підписані відповідні угоди з полігонами твердих побутових відходів у Львівській області.

У той же час в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області повідомили, що в поліцію звернулися місцеві жителі з інформацією про те, що 30 січня близько 4 години ранку дві вантажівки з відходами зі Львова в'їхали на територію Павлівського сміттєзвалища в Бережанському районі і скинули сміття.

Довідка УНІАН. У Львові виникла напружена ситуація з вивозом побутових відходів з-за закриття Грибовицькому звалища після зсуву на ній і загибелі людей у травні 2016 року.

Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів. Випадки несанкціонованого ввезення львівського сміття фіксувалися багатьох областях України, в тому числі і в Житомирській.

За даними Львівської міської ради, щодня місто виробляє 650-700 тонн сміття.