На Тернопільщині знову помітили тернопільське сміття / Фото like.sumy.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, сміття виявили у Бережанському районі.

Читайте такожЗагроза повторення трагедії Грибовицького сміттєзвалища існує для кожного міста України – міністр екології

«Сьогодні вночі о 3.30 год. на Павлівське сміттєзвалище було завезено 2 фури сміття зі Львова. Про це свідчить багато різноманітних чеків, учнівських зошитів з прив'язкою до Львова. На даний час по даному факту працює група працівників Бережанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. З Тернополя виїхали спеціалісти державної екологічної інспекції», – повідомив голова Бережанської РДА Володимир Петровський.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 січня голова ОДА Степан Барна доручив правоохоронцям, керівникам РДА та керівникам громад посилити контроль за пересуванням сміттєвозів та не допустити завезення в область сміття зі Львова.

Зумовлене його доручення було тим, що в Малашівцях та  поблизу Зборова було виявлено сміття з чеками з львівських магазинів. 

Раніше польські ЗМІ повідомляли, що мер Львова Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін з проханням забрати львівське сміття, тому що накопичення великої кількості твердих відходів може викликати епідемію.

Він мотивував прохання тим, що Львову ніде зберігати сміття, і він змушений шукати допомоги, "щоб запобігти екологічній катастрофі в Східній Європі".

За словами Садового, причиною проблем стала пожежа на звалищі у Великих Грибовичах, в результаті чого використання звалища заборонено.

Випадки несанкціонованого завезення львівського сміття неодноразово фіксувалися в Житомирській, Тернопільській, Рівненській, Сумській та інших областях України. Львівська влада заперечує свою причетність до несанкціонованого завезення сміття.

У Львові з літа 2016 р. триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовецького сміттєзвалища. За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.

Довідка УНІАН. 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.