Пожежа на Грибовицькому звалищі / facebook.com/MNS.GOV.UA

Голова уряду приїхав з робочим візитом на Львівщину і планує обговорити вирішення проблеми з побутовими відходами у місті. Про це Володимир Гройсман написав у своєму Twitter під час візиту до Львова.

Читайте такожУ Львівській ОДА пообіцяли вивезти усе сміття протягом тижня, Садовий висловив сумнів

"Техногенна ж загроза у Львові виникла не у травні, а багато років тому. Потрібний системний підхід! Нова ділянка буде виділена Львову для нового сміттєпереробного комплексу. Міська влада візьме зобов'язання створити полігон за 6 місяців", - заявив Гройсман.

Відео дня

Раніше польські ЗМІ повідомляли, що мер Львова Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін з проханням забрати львівське сміття, тому що накопичення великої кількості твердих відходів може викликати епідемію.

Він мотивував прохання тим, що Львову ніде зберігати сміття, і він змушений шукати допомоги, "щоб запобігти екологічній катастрофі в Східній Європі".

За словами Садового, що причиною проблем стала пожежа на звалищі у Великих Грибовичах, в результаті чого використання звалища заборонено.

Випадки несанкціонованого завезення львівського сміття неодноразово фіксувалися в Житомирській, Тернопільській, Рівненській, Сумській та інших областях України. Львівська влада заперечує свою причетність до несанкціонованого завезення сміття.

У Львові з літа 2016 р. триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовецького сміттєзвалища. За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.

Довідка УНІАН. 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.