Стихійне звалище на Жеваховій горі в Одесі / Фотоілюстрація. dumskaya.net

Про це йдеться у відповіді голови РА Олександра Александрочкіна на запит громадянина в системі Єдиного центру звернень 13-25, пише Думская.net.

Читайте такожПрокуратура наполягає на визнанні бездіяльності мера Львова у вирішенні проблеми Грибовицього сміттєзвалища

«Несанкціоноване скупчення сміття за вказаною адресою утворюється жителями, які не уклали договір на вивезення твердих побутових відходів, — зазначив чиновник. — Бюджет КП «ЖКС «Пересипський» складається з тарифу на послуги з утримання будинку та прибудинкової території, в ньому витрати на прибирання звалищ сміття на території СОП не передбачені. У бюджеті ЖКС відсутні кошти на прибирання звалищ сміття на території СОП і безгосподарних територіях. У зв'язку з тим, що основним джерелом фінансування комунальних підприємств «Житлово-комунальний сервіс» є кошти, що надходять від населення, виконувати роботи з прибирання звалища сміття, розташованого на Жеваховій горі, не є можливим. Зафіксувати факт скидання сміття за вказаною адресою практично не є можливим».

Відео дня

Александрочкін рекомендував громадянам, незадоволеним ситуацією на Жеваховій горі, звертатися в поліцію.