Місцеві мешканці бачили кілька вантажівок з нібито львівською реєстрацією / misto.vn.ua

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій головного управління Національної поліції у Житомирській області, наприкінці минулого тижня жителі селища Миропіль Романівського району виявили неподалік Миропільського сміттєзвалища купу сміття і повідомили про знахідку правоохоронців.

Від влади селища Миропіль до поліції також надійшла відповідна заява. На місце події виїжджали працівники поліції.

Читайте також"Пригоди" львівського сміття: підозрілу вантажівку та несанкціоноване звалище виявили на Сумщині

Відео дня

У Миропільській селищній раді УНІАН повідомили, що місцеві мешканці бачили кілька вантажівок з нібито львівською реєстрацією.

«Комунальники поскаржились у нашу селищну раду, що ціла купа сміття вивалена посеред дороги на смітник поблизу селища Миропіль. У смітті були знайдені, серед іншого, документи пенсійного фонду Кам’янка-Бузького району Львівської області. Пізніше ми опитали людей у Мирополі та знайшли свідків, які бачили, як із звалища виїжджали немісцеві авто та величезний йшов сміттєвоз», - розповів кореспонденту УНІАН телефоном Миропільський селищний голова Валерій Гиндич.

Загалом, за його словами, на миропільський смітник вивезли, попередньо, близько 20 тонн сміття. Сьогодні комунальники проводять його утилізацію.

Як повідомляв УНІАН, раніше аналогічні випадки вже траплялись у різних областях України. Останній з них мав місце на Сумщині. Зокрема, зранку 2 грудня жителі с. Ярмолинці Роменського району виявили на покинутій фермі купу сміття і повідомили про знахідку правоохоронців, зазначивши, що напередодні місцеві мешканці бачили 4 вантажівки з нібито львівською реєстрацією.

Львівська влада заперечує свою причетність до несанкціонованого скидання сміття.

Довідка УНІАН. У Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовецького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів. За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.