Пакеты / Фото European Parliament via flickr.com

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Головне, щоб пакети всередині були чисті, щоб не було сміття", - пояснив збирач відходів Віктор Іванович, який у своєму вагончику приймає пластикові пляшки, макулатуру, картон, а тепер іще й целофан. Клієнтура хоч і нарікає на низьку вартість, але потік мішечків зростає щодня. "Деякі по 5-6 кілограм приносять уже, а спочатку по півкіла носили, так що процес іде", - обнадіює власник пункту прийому.

Читайте такожУ Києві запрацюють сто пунктів прийому поліетиленових пакетів

Відео дня

Далеко не всі кияни знають про можливість здавати пакети на переробку, однак уже зараз на переробне підприємство щодня приходить більше тонни матеріалу. Пакети там спочатку сортують за кольором, а потім підправляють до механізмів, які роздрібнюють матерію і роблять напівфабрикати, готові до перетворення у новий виріб – від сантехнічних труб, тазиків і лопат до таких точно пакетиків.

Що можна зробити з таких мішечків – підприємство показує на спеціальній виставці, намагаючись переконати владу, щоби та дозволяла ставити більше кіосків зі збору вторинної сировини. Адже така ініціатива допомагає рятувати екологію – без обробки кожен пакет розкладається кількасот років і отруює довколишнє середовище, загрожуючи життю птахів і тварин.

Читайте такожЄвросоюз скоротить використання поліетиленових пакетів