грибовичский полигон свалка мусор львов / Фото УНИАН

На Львівщині визначили три земельні ділянки, де може здійснюватись будівництво сміттєпереробного заводу: у Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районі.

Читайте такожКабмін погодив Львову кредит на 75 мільйонів євро для вирішення проблеми зі сміттям

Про це повідомив голова ЛОДА Олег Синютка.

Відео дня

За його словами, конкурс на будівництво заводу планують оголосити до 10 грудня.

«Наразі уже підготовлена документація для оголошення конкурсу на визначення інвестора для будівництва сміттєпереробного комплексу, однією з умов якого буде представлення готового проекту заводу. Кожен потенційний інвестор зможе обирати одну з запропонованих ділянок та давати свої пропозиції щодо способу переробки відходів. Зокрема, є можливості з виготовлення rdf-палива, біодизелю та органічних елементів, які потім будуть захоронюватись», - розповів Синютка, передає ZAXID.NET.

Фото ЛОДА

Він зазначив, що ЛОДА уже провела переговори з представниками 26 компаній-інвесторів щодо будівництва заводу. Серед них, зокрема «ACCIONA», «Industrial FITON», «Ecodevelop», ТОВ «КліарЕнерджі», «Захід Ресурс», «ГРАД 200».

Вони зможуть вибрати одну з трьох земельних ділянок та запропонувати свій проект сміттєпереробного заводу. Йдеться, зокрема, про земельні ділянки площею 12,8 га у Яворівському районі, 15 га у Новому Роздолі Миколаївського району та земельну ділянку поблизу с. Брониця, Дрогобицького району, площею 3 га.

За словами Синютки, паралельно Львівська мерія має оголосити міжнародний конкурс на виготовлення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.