Фото УНИАН

Про це 18 вересня в ефірі радіостанції «Голос столиці» заявив юрист Дмитро Йовдій, коментуючи кримінальне провадження, відкрите напередодні Синельниківським відділом поліції Дніпропетровщини через ввезення на територію міського полігону сміття зі Львова.

Читайте такожСадовий знайшов, куди вивозити сміття зі Львова

«Якщо за півроку не знайдено жодного глобального вирішення проблеми, можна говорити про господарську бездіяльність, яка може свідчити про непрофесійність і некомпетентність Садового та його підлеглих», – сказав Дмитро Йовдій. За його словами, на територіальну громаду Львова може бути покладене відшкодування збитків через забруднення територій. Суму витрат, необхідних на відновлення ділянки, має визначити екологічна інспекція.

Відео дня

Читайте такожЛьвову загрожує екологічна катастрофа: на березі річки Стрий знайшли могильник хімічних відходів (відео)

Юрист також зазначив, що місцева влада повинна приділяти більше уваги пошуку придатних для вивезення сміття ділянок та створювати резервні майданчики на випадок надзвичайної ситуації. Загалом же сміттєва проблема в Україні вирішиться тоді, коли в місцевих чиновників зникне бажання на цьому заробляти, беручи відкати, наголосив Дмитро Йовдій.

За словами юриста, сьогодні будь-які ініціативи інвесторів щодо будівництва сміттєпереробних заводів в Україні відсікаються через бажання місцевих можновладців набити власні кишені частиною прибутків. «Нормальний європейський інвестор у такій ситуації просто зникає. Це триває вже понад десятиліття, і поки не припиниться, сміттєпереробні заводи в нас не з'являться», – заявив Дмитро Йовдій.

Раніше Синельниківський відділ поліції Дніпропетровської області відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України – забруднення або псування земель через ввезення на міський полігон сміття зі Львова.