/ Фото УНИАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручить головам облдержадміністрацій сприяти Львову у вивезенні сміття.

Читайте такожУ Миколаєві депутати заблокували в'їзд вантажівок зі сміттям зі Львова (відео)

Про це під час наради у Львівській міськраді заявив мер Львова Андрій Садовий, повідомляє ZAXID.NET.

Відео дня

«Більше ста днів Львів перебуває у сміттєвій блокаді після підпалу на Грибовицькому сміттєзвалищі. У нас є проблеми з вивезенням сміття у двох перевізників. Це «ДВ-Екосвіт» і «Спецавтотранс-Львів». Будемо робити все можливе, щоб їм допомогти і розвантажити контейнерні майданчики», – сказав мер Львова і додав, що наразі проблеми із вивезенням сміття виникли на 20% контейнерних майданчиків.

Садовий також розповів про результати зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. «Будуть відповідні доручення з боку прем’єра головам облдержадміністрацій, щоб вони звернулися до міст щодо допомоги Львову із вивезенням сміття», – зазначив він. 

Нагадаємо, що з минулого тижня львів’яни скаржаться на переповнені сміттям контейнери у різних районах міста. Крім того, 13 вересня Дніпро та Миколаїв відмовились приймати львівське сміття.

Зараз сміття зі Львова вивозять 5 перевізників: ТзОВ «Спецавтотранс-Львів», ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс», ТзОВ «Санкон», ТОВ «ДВ-Екосвіт», ТОВ «АВЕ Львів».