Фото УНИАН

Станом на сьогодні, у Львові працює 5 перевізників, 2 з яких не повною мірою справляються із вивезенням сміття. Відтак, певні проблеми зафіксовано у трьох районах міста, в яких працюють ці перевізники: Франківському, Шевченківському та Сихівському.

Читайте такожНа Львівщині селяни перекрили трасу з вимогою не відновлювати роботу Грибовицького сміттєзвалища (фото)

Про це повідомила заступник голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк, передає Tvoemisto.tv.

Відео дня

«Обсяг сміття в осінній період збільшився. Місто максимально допомагатиме тим двом перевізникам, які не справляються, щоб проблему було вирішено вже сьогодні до кінця дня. Інші 3 перевізники з вивезенням сміття справляються», — пояснила Ірина Маруняк.

За її словами, місто з окремими сміттєзвалищами жодних угод не укладає: кожен перевізник як приватна структура має свої домовленості з регіонами.

 «Це питання перевізників. Одні перевізники такі домовленості мають і їх дотримуються. В інших є певні проблеми: блокуються ті чи інші сміттєзвалища, не дають можливості вивозити сміття», — додала посадовиця.

Як зазначають у прес-службі ЛМР, зараз відходи зі Львова вивозять на територію Львівської області та за її межі. На Грибовицьке сміттєзвалище вивіз не здійснюється.

Крім того, місто продовжує вести перемовини з громадами Малехова, Дублян та Грибович щодо відновлення робіт зі стабілізації Грибовицького сміттєзвалища. Вже створили відповідну робочу групу, куди входять мешканці й депутати цих громад.

Директор ТОВ «АВЕ Львів» Олег Гайовишин повідомив, що компанії-перевізники не вивозять сміття через те, що його нема куди відвантажувати.

«Знаємо, що є така проблема. Але це вина не тільки компаній-перевізників. Їм просто нема куди відвантажувати сміття, яке вони мають прибирати, – зазначає Олег Гайовишин. – Ми і так тримаємося вже 110 днів (з моменту, коли перестало функціонувати Грибовицьке сміттєзвалище, - авт. ред.)».

Нагадаємо, з четверга львів’яни почали скаржитися на переповнені сміттєві баки. Ситуація з того часу тільки погіршується. Так, з 11 на 12 вересня, на вулиці Володимира Великого у Львові мешканці перекрили проїзну частину сміттям.

Сьогодні стало відомо, що Миколаївський міський полігон твердих побутових відходів почав прийом сміття зі Львова на зберігання. Про це УНІАН повідомили у Миколаївській міській раді.

Мер міста Олександр Сенкевич 10 вересня підписав розпорядження «Про захоронення ТПВ на Миколаївському міському полігоні», згідно з яким КП «Миколаївкомунтранс» доручено тимчасово приймати ТПВ, що надходять зі Львова, на Миколаївський міський полігон для подальшого захоронення за встановленими тарифами.

Мер Миколаєва назвав це тимчасовим заходом, наголосивши, що інші міста також мають допомогти Львову з утилізацією відходів.