REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, в ході презентації старту розробки стратегії директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер зазначив, що консультанти банку проводили з травня аналіз документальної бази поводження з муніципальними відходами в Україні, на підставі чого буде сформована стратегія.

Читайте такожЄБРР презентує проект з дослідження сфери поводження з побутовими відходами в Україні

Присутній на презентації міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак наголосив, що ефективне управління відходами є пріоритетом діяльності міністерства, так як це одна з вимог Угоди про асоціацію України і Європейського Союзу.

Відео дня

«Я особисто дуже ціную активну позицію ЄБРР, який професійно допомагає Україні в реформуванні галузі. Для нас важлива допомога банку у підготовці важливою складовою Національної стратегії управління муніципальними відходами», - зазначив він.

Консультант ЄБРР Біллі Мор повідомив, що проміжні результати з формування стратегії будуть представлені 3 жовтня, а перший варіант стратегії планується презентувати 25 листопада.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня Мінекології спільно з Мінрегіонрозвитку, Мінекономрозвитку та представниками ЄБРР почали роботу над розробкою Національної стратегії поводження з відходами.

Семерак зазначив, що важливою складовою стратегії має бути стимулювання не тільки утилізації, але і переробки відходів, які на даний момент йдуть на звалища.