фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення сьогодні було ухвалено сьогодні, 16 серпня. Водночас, суд передбачив затриманим можливість внесення застави у розмірі 110 тис. 240 грн кожному.

Читайте такожДержекоінспекція: тріщина на Грибовицькому звалищі збільшується, міськрада на звернення не відповідає

Прокуратура Львівської області не погоджується із рішенням суду, щодо можливості внесення застави, мотивуючи це тим, що підозрювані можуть чинити тиск на свідків - працівників ЛКП «Збиранка» та оскаржуватиме його в апеляційному порядку.

Відео дня

Ще одному фігуранту у вказаній справі, також посадовцю ЛКП «Збиранка», запобіжний захід не обрано, оскільки він наразі перебуває у лікувальному закладі.

За інформацією прокуратури області, згадані посадовці підозрюються у численних порушеннях при експлуатації Львівського міського полігону твердих побутових відходів, які призвели до загибелі 30 травня під обвалами сміття трьох працівників органів ДСНС України та пропажі безвісти службовця комунального підприємства.

Їхні дії прокуратурою кваліфіковано за ст. 236, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу ("порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки").

Так, встановлено, що експлуатація зазначеного Грибовицького сміттєзвалища здійснювалась без затвердженого проекту, не вживалось відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, належного ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом складених відходів.

Унаслідок таких порушень, через нестійкість укосу полігону, відбувся обвал відходів.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.

Прокуратурою Львівської області погоджено повідомлення про підозру трьом посадовим особам КП «Збиранка» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 236, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу. За скоєння таких кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.