мусор свалка / Фото УНИАН

Прокуратура Львова завершила перший етап розслідування трагедії на Грибовицькому звалищі, внаслідок якої загинули троє рятувальників та безвісти зник еколог. Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив на сторінці у Facebook.

Читайте такожДержекоінспекція: тріщина на Грибовицькому звалищі збільшується, міськрада на звернення не відповідає

"Львівська прокуратура закінчила перший етап слідства по трагедії на Львівському сміттєзвалищу. Посадовим особам комунального підприємства "Збиранка" оголошено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі людей. Ця стаття передбачає арешт без права застави", - написав Луценко.

Відео дня

Генпрокурор додав, що наступний етап слідства дасть відповідь про міру відповідальності посадових осіб Львівської міськради, які мали контролювати ситуацію на звалищі.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня троє рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли.

На початку серпня повідомлялось, що на звалищі існує загроза нового обвалу.