stezhkamu.com

Як передає кореспондент УНІАН, організаторами акції протесту виступили близько 50 активістів групи "За чистий Кременчук".

На деяких протестувальниках були медичні маски. Люди попередили, що будуть ходити по пішохідному переходу, щоб блокувати рух транспорту до підприємств.

Читайте такожМер Луцька повідомив про припинення прийому сміття зі Львова через протест мешканців

Відео дня

З протестувальниками намагалися спілкуватися представники підприємств і поліцейські, які просили пропустити тролейбуси, але учасники акції протесту відмовилися з ними говорити.

З представників міської влади на акцію приїхав перший віце-мер Володимир Пелипенко, але він в основному залишався байдужим.

Люди скандували: "Чисте повітря!".

Близько 07:00 з боку промислового вузла, де розташовані промислові підприємства Кременчука, з'явилося близько півсотні чоловіків, які оточили і почали відтісняти мітингувальників. Мітингувальники лягли на асфальт, скандуючи "Чисте повітря!".

Після цього чоловіки в цивільному одязі залишили акцію протесту. За словами адміністратора групи "За чистий Кременчук" Анни Бутової, люди зібралися на акцію о 06:00.

"Ми намагалися вести конструктивний діалог. Але керівництво не чуло нас. І тільки після цього ми перекрили дорогу", - сказала вона.

Станом на 08:00 рух громадського транспорту відновлено.

Активісти відзначають, що останні кілька тижнів у Кременчуці з території промпідприємств поширюється сильний неприємний запах, а екологи не можуть встановити причину його появи.