фото: УНИАН

Департамент житлового господарства Харківської міськради 8 липня за результатами тендеру уклав договір з ТОВ "Харків Екоресурс" з приводу вивезення побутових відходів з території приватного сектору вартістю 982 тисячі гривень, повідомляє ATN.ua з посиланням на Вісник державних закупівель.

Протягом 2016 року підрядник мав вивезти 17 980 кубометрів сміття. Розрахунки показують, що вивезення 1 кубометра варто 54,63 гривні.

Для порівняння: в Одесі цього року вивозять сміття по 47 гривень за кубометр, а в Києві по 46 гривень/кубометр.

Відео дня

Читайте такожМінекології анонсувало запуск онлайн-карти звалищ

Єдиним конкурентом ТОВ "Харків Екоресурс" під час торгів було ТОВ "Укрековторпром", пропозицію якого було дорожче. Засновники цієї фірми - Олександр Колінько, Владислав Коломієць і Владислав Плаксін. Колінько також має ще одну фірму "Україна эковтор пром". Раніше серед засновників цього підприємства був Андрій Твердохліб.

Засновниками переможця торгів зараз є житель Німеччини Олександр Бейниш і харків'янин Петро Бондаренко. Раніше серед засновників також був вищезгаданий Андрій Твердохліб та депутат Харківської міськради від партії "Відродження", директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства міськради Володимир Чумаков.