dsns.gov.ua

"Станом на 8 годину 14 липня площу пожежі вдалося зменшити до 1,5 га, роботи продовжуються, ситуація повністю контрольована", - йдеться у повідомленні.

За даними рятувальників, о 19:25 пожежу локалізовано. Гасіння пожежі здійснювалося безперервно всю ніч.

Читайте такожУ Миколаєві втретє горіло сміттєзвалище, комунальники кажуть про підпал, пов'язуючи зі Львовом (фото, відео)

Відео дня

Зазначається, що на цей час до гасіння пожежі залучено 14 одиниць техніки та 49 осіб.

Полігон твердих побутових відходів займає площу близько 14 га, належить Трипільській сільській раді, приймав сміття із міст Обухів, Українка та с. Трипілля, на даний час не функціонує.

Згідно з повідомленням, в ніч з 13 на 14 липня Державною установою лабораторний центр МОЗ України відібрано проби повітря на місці пожежі та в с. Трипілля. Результати лабораторних досліджень, щодо вмісту шкідливих речовин у повітрі очікуються після 9-ї години 14 липня.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди вивозилися відходи зі Львова, спалахнула масштабна пожежа та стався зсув сміття. Загинули троє рятувальників. Також під зсув потрапив еколог львівського комунального підприємства "Збиранка", пошуки тіла якого досі тривають.