вр вру рада верховна верховная / УНИАН

Відповідний лист, що знаходиться в розпорядженні УНІАН підписали, зокрема, керівники Союзу хіміків України, Спілки молочних підприємств України, асоціації «Укркондпром», Ліги виробників харчових продуктів.

Читайте такожГалузеві бізнес-асоціації виступили проти впровадження нового податку на відходи упаковки

«Впровадження нових податків в умовах важкої економічної ситуації в Україні є серйозною загрозою для бізнесу і держави в цілому, що завдасть шкоди інвестиційному клімату. Просимо вас, шановні Петро Олексійович, Андрій Володимирович, Володимир Борисович втрутитися в ситуацію і посприяти недопущенню прийняття Верховною Радою зазначених законопроектів», - йдеться в листі.

Відео дня

На думку бізнесу, законопроекти не відповідають стратегії адаптації українського законодавства європейським стандартам поводження з відходами упаковки.

«Одним з реальних кроків щодо законодавчого врегулювання цього питання є прийняття законопроекту №4028 «Про упаковку та відходи упаковки», - зазначили бізнес-асоціації, закликавши президента, прем'єр-міністра і спікера парламенту підтримати цей документ.

Законопроект передбачає впровадження ефективної системи роздільного збору відходів з метою виділення з нього вторинної сировини для переробної промисловості, і не потребує додаткових витрат бюджету на дану діяльність

Як повідомляв УНІАН, Американська торгова палата в Україні, Європейська бізнес-асоціація, Спілка молочних підприємств України і Всеукраїнська аграрна рада виступили проти пакету депутатських законопроектів, які передбачають введення нового податку на відходи упаковки, який повинні сплачувати виробники товару в упаковці.

На думку бізнесу, даний податок призведе до додаткових витрат споживачів товарів у вигляді зростання цін, так як у виробників товарів в упаковці не буде фінансової можливості його платити.

Разом з тим, бізнес-асоціації підтримують альтернативний законопроект «Про упаковку та відходи упаковки», що передбачає відповідальність виробників за роздільний збір відходів, їх переробку та утилізацію.