/ Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, цю інформацію озвучив сьогодні під час сесії Львівської міської ради начальник управління житлового господарства Юрій Голець.

Він зазначив, що ця пропозиція озвучувалася на нарадах у Львівській ОДА, а також виносилася на сесії обласної ради, але на одній з попередніх сесій це питання було знято з розгляду.

“Вирішується питання про виділення земельної ділянки площею не менше 40 гектарів під сміттєпереробний комплекс, де відбуватиметься складування та переробка сміття. Одним з оптимальних варіантів вбачаємо за необхідне клопотати перед центральними органами влади України про виділення земельної ділянки для сміттєпереробного комплексу в межах Яворівського військового полігону”, - зазначив Голець.

Відео дня

Читайте також"Грибовицька трагедія": у Львові виділять квартири сім'ям загиблих рятувальників

Площа Яворівського військового полігону становить 36153 гектари (24% площі Яворівського району).

Як повідомляв УНІАН, в результаті масштабної пожежі 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди вивозилися відходи зі Львова, загинули троє рятувальників. Також під зсув потрапив еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка", пошуки тіла якого досі тривають.

Спочатку приймав фури зі сміттям на утилізацію, аби допомогти розвантажити Грибовицьке сміттєзвалище, зокрема, Житомир, однак потім припинив. Мер Львова Андрій Садовий пообіцяв забрати назад сміття, яке доставлялось з його міста. Вивезення львівського сміття до Луцька теж припинили - за словами мера Миколи Романюка, через протести місцевих мешканців.

Оскільки на даний час сміттєпереробний завод “Енергія” в Києві завантажений лише на третину, було прийнято рішення, що він тимчасово прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи (близько З5% сміття) зі Львова. Водночас, мер Києва Віталій Кличко сподівається, що до кінця літа Львів вирішить проблему утилізації сміття і до Києва його не привозитимуть.