Львов, свалка / Фото ГСЧС

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у Facebook.

"Ми досягнули домовленості з Києвом щодо тимчасового прийому ТПВ на місцевий сміттєспалювальний завод. Він недовантажений. Для розуміння масштабів - Київ щоденно продукує 3000 тонн сміття, Львів – 650 (з нього лише близько 35% буде вивозитись до Києва, решта по інших полігонах)", - написав він.

"Я дякую меру Києва Віталію Кличку за простягнуту руку допомоги. Прошу київську громаду про підтримку цього рішення. Друзі пізнаються в біді", - зауважив Садовий.

Відео дня

Читайте такожЖитомир більше не приймає сміття зі Львова, Садовий пообіцяв забрати вже привезене (документ, відео)

За його словами, на сьогодні "сміття зі Львова вивозиться більш-менш регулярно", а проблемні моменти, пов’язані з тим, що перевізникам блокували доступ до чергових полігонів.

Міський голова Львова зазначив, що йде пошук вирішення проблеми зі сміттям.

"По Грибовицькому полігону проектанти роблять коригування проекту рекультивації. До робіт зможемо приступити в найближчі тижні", - наголосив Садовий.

Він повідомив, що тривають пошуки ділянки під новий сміттєпереробний завод.

"Жодної офіційної, підготовленої пропозиції від області наразі не отримали. Нині це просто усна інформація: от поїдьте подивіться там. Як тільки наші спеціалісти приїжджають на місце вивчити ділянку, там їх уже чекають обурені мешканці, попередньо поінформовані, що їхнє село нібито хочуть перетворити на нові Грибовичі", - зауважив міський голова Львова.

Він нарікає на те, що "маємо справу з системною і добре організованою протидією".

"Мабуть, це унікальний випадок, коли під час надзвичайної ситуації державна машина працює не на допомогу у вирішенні проблеми, а навпаки", - додав Садовий.