фото: УНИАН

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

«Грибовицьке сміттєзвалище певною мірою розвантажили», - уточнили у прес-службі відомства.

Сміття зі Львова перестали приймати у Житомирі також через те, що це викликало значний суспільний резонанс, зазначають у міськраді.

Там також уточнили, що мер Львова Садовий пообіцяв забрати упродовж декількох днів назад сміття, яке доставлялось останнім часом зі Львова на житомирський полігон.

Про це міський голова Львова повідомив у офіційному листі до Житомирської міської ради.

Читайте такожМер Луцька повідомив про припинення прийому сміття зі Львова через протест мешканців

«Громада міста Житомира однією з перших запропонувала свою допомогу. Ми цінуємо вашу небайдужість та солідарність з нашою громадою. Розуміємо, що кожне місто України перебуває у складній ситуації у питанні з поводженням із сміттям. Незважаючи на це, ви допомагаєте. Попри те, гарантую, що згодом такий самий об’єм твердих побутових відходів, які Львів вивозить у ваше місто, буде перевезено на новий постійний львівський полігон», - йдеться у листі Садового.

Також у прес-службі Житомирської міськради наголошують, що Садовий подякував житомирянам за розуміння та підтримку.

«Це надзвичайно важливо для нас у цей не простий час», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, вчора увечері у мікрорайоні Крошня на околиці Житомира за кількасот метрів від міського твердого полігону побутових відходів місцеві жителі, громадські активісти протестували проти фур із львівським сміттям.

Учасники акції розповіли журналістам, що, на їхню думку, міський полігон твердих побутових відходів і так переповнений.

Житомир цього тижня почав приймати фури зі сміттям на утилізацію, аби допомогти розвантажити Грибовицьке сміттєзвалище біля Львова.

zhitomir.info