Львов, свалка / Фото ГСЧС

Як передає кореспондент УНІАН, такі дані сьогодні були озвучені на сесії Житомирської міської ради.

Як прозвучало на заході, щодня житомирське сміттєзвалище приймає близько 50 тонн сміття зі Львова, який веде також перемовини з іншими містами України про те, щоб відвантажувати сміття на їхні сміттєзвалища.

Читайте такожМешканці львівської вулиці Героїв Крут скаржаться на "сміттєві барикади"

Відео дня

Колишній секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк на сесії поставила під сумнів безпечність для Житомира таких заходів, однак у коментарі журналістам мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що це цілком безпечно.

«За даними фахівців, наш полігон спроможний прийняти це сміття. Це допоможе Львову у ліквідації наслідків пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі», - сказав він.

Також на сесії прозвучало, що житомирський полігон щоденно приймає зі Львова щоденно до 700 кубометрів сміття, за що Львів сплачує щоденно до 5 тис. грн.

"Можливості житомирського полігону сміття дозволяють допомагати львів'янам, оскільки у Житомирі на сміттєзвалищі діє біогазова установка, так звана станція дегазації. Вона пристосована для вироблення електроенергії із викачаного із сміття газу, що заощаджує для Житомира більш як 100 тис. грн щомісячно", - повідомили депутати на сесії.

Також озвучувалося, що окрім Житомира, сміття зі Львова наразі везуть і до Луцька.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства «Збиранка».

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли.

7 червня на звалищі знову виникла пожежа, було кілька вогнищ горіння і тління. 10 червня пожежу було ліквідовано.