мусор мусорник урна / Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-служба Мінекології, посилаючись на слова міністра Остапа Семерака.

«Відповідна робота в Україні ніколи не проводилася, але її впровадження дозволить перезапустити екологічну систему України на європейський лад. Ми плануємо до кінця року завершити підготовку стратегії і написати національний план поводження з відходами», - сказав міністр.

Читайте такожМіністр екології ініціює перевірки всіх сміттєзвалищ в Україні

Відео дня

Також Семерак підкреслив важливість впровадження стимулюючих механізмів для утилізації і вторинної переробки твердих побутових відходів.

«Я думаю, ми будемо ініціювати перед Кабінетом міністрів запровадження стимулюючих методів, таких як «зелений тариф» або інші заходи, щоб стимулювати не тільки утилізацію, але і вторинну переробку твердих побутових відходів, які поки що йдуть на звалища», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня рятувальники ліквідували масштабну пожежу на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району біля Львова. Близько 15.30 на місці пожежі утворився зсув твердих побутових відходів, в результаті чого під завалами опинилися троє рятувальників.

1 червня Кабінет міністрів доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Міністерству екології та природних ресурсів провести перевірку і інвентаризацію сміттєзвалищ побутових відходів, а також розробити ефективну систему поводження з ними.

Наступним важливим етапом державної політики, на думку Семерака, повинна бути розробка Національної стратегії поводження з відходами і плану реалізації цієї стратегії, які повинні бути підготовлені до кінця цього року.