фото: УНИАН

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Пошукові роботи будуть відновлені рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатами експертно-технічних висновків про безпеку проведення пошукових робіт.

Читайте такожУ СЕС кажуть, що повітря в районі Грибовицького звалища відповідає стандартам

Відео дня

Експерти ДП "Західний експерно-технічний центр держпраці" та ПАТ "Гірхімпром" провели обстеження території сміттєзвалища у зоні зсуву.

Комунальне підприємство Львівської міської ради ЛКП "Збиранка", відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проводить візуальне спостереження за верхньою частиною сміттєзвалища.

Загалом від початку проведення робіт вже пересипано 51 тис. 457 кубометрів сміття. Обстежено площу близько 12 тис. 262 кв. м.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка".

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими.

3 червня УСБУ у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на полігоні поблизу Львова. Підставою для відкриття провадження стала заява громадського активіста, який просив розслідувати передумови виникнення пожежі на сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні місцеві посадовці.