facebook.com/MNS.GOV.UA

Гора сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі піді Львовом тлітиме місяцями. Про це розповів речник Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області Віталій Туровцев, повідомляє Hromadske.tv.

Читайте такожЕкологи запевняють, що загрози через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі немає

"Саме горіння відбувається всередині гори, тому ми можемо бачити тільки тління…а тління триватиме місяці", — сказав Туровцев.

Відео дня

Також він повідомив, що рятувальники зараз призупинили пошукові роботи через загрозу зсуву сміття.

"Фактично, зараз нам залишається лише спостерігати, як відбувається зсув. Зарадити йому неможливо, зупинити цей процес неможливо, залишається тільки спостерігати", — пояснив речник ДСНС.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства «Збиранка».

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Слідчим відділом управління Служби безпеки України у Львівській області 3 червня відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на Львівському полігоні переробки твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі Жовківського району.