facebook.com/MNS.GOV.UA

Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом сміття з міста почали вивозити на сусідні полігони твердих відходів: до Бродівського, Самбірського, Мостиського районів. Про це повідомляє Zahid.net.

Читайте такожМіністр екології ініціює перевірки всіх сміттєзвалищ в Україні

"Це дуже буде тяжко і знову ж таки не буде коштувати дуже дорого, відповідно, шукати треба якісь альтернативи де ближче", ― зазначив керівник відділу логістики перевізника сміття Андрій Слонський.

Крім того, через збиті графіки не всі контейнери встигають вчасно витрусити, адже на дорогу до полігонів іде близько чотирьох годин. Сьогодні на Грибовицькому сміттєзвалищі міські посадовці зібрали комісію з надзвичайних ситуацій, наразі запевняють, що все під контролем і в смітті місто не потоне.

"Зараз є все під контролем, допомагають люди, підприємці і працюють цілодобово, щоб не допустити надзвичайних ситуацій", — розповіла член комісії з надзвичайних ситуації Ірина Маруняк.

Видання "Варіанти Львів" оприлюднило відеозапис із безпілотника, на якому видно тріщину на горі сміття біля Грибовичів, через яку учора призупиняли пошуки пожежників та еколога.

Як стало відомо сьогодні, Львів отримає на 25 років кредит від ЄБРР: 10 млн євро на будівництво сміттєпереробного заводу і ще 30 млн євро кредиту банк надасть для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог, співробітник Львівського комунального підприємства "Збиранка".

Рятувальника Андрія Вненкевича поховали в місті Жовква, а Юрія Рудого - в місті Рава-Руська Жовківського району. Прощання з третім загиблим рятувальником Богданом Юнком було заплановано на 2 червня.

Місцева сільрада повністю закрила Грибовицьке сміттєзвалище з 1 червня через трагедію.