мусор, Львов /  Фото ГСЧС во Львовской области

Про це заявив сільський голова Великих Грибовичів Ігор Питель, повідомляє Galinfo.

Місцеві жителі вже заявили, що не пропустять на звалище жодної машини зі сміттям не тільки зі Львова, а й з інших населених пунктів.

"Судячи з того, що говорить суспільство і яке рішення сільської ради - з 1 червня назавжди закрити звалище - сподіватися на подальший вивіз сміття на Грибовицьке сміттєзвалище не варто. Рішення сільської ради було прийнято на вимогу громади. Були депутати, були місцеві жителі", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожНебезпечні звалища

Він зазначив, що у своєму рішенні депутати керувалися постановою головного санітарного лікаря Львівської області ще з 2004 року.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог, співробітник Львівського комунального підприємства «Збыранка».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, рятувальника Андрія Вненкевича поховали в місті Жовква, а Юрія Рудого - в місті Рава-Руська Жовківського району. Прощання з третім загиблим рятувальником Богданом Юнком було заплановано на 2 червня.