facebook.com/MNS.GOV.UA

Про це повідомляє zaxid.net.

«Пожежа ліквідована, але є ще тління у наскладованих шарах. Зараз якоїсь загрози немає для населення, але під час горіння шкідливі хімічні речовини могли потрапити в атмосферне повітря», – пояснив директор обласного департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

За пожежу на полігоні ЛКП «Збиранка» загрожує штраф. Але куди гірші наслідки можуть бути від блокування вивозу сміття. Наразі Львів ще не потопає у відходах, однак в деяких районах сміттєві майданчики вже переповнені. Місцеві перекрили в’їзд на полігон і перестали пропускати сміттєвози.

Відео дня

Читайте такожПошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі призупинені до ранку - депутат

Разом з тим, «АВЕ Львів», найбільша з компаній, які забезпечують вивіз сміття зі Львова, повідомляє про проблеми, пов'язані з надзвичайною ситуацією на сміттєзвалищі.

"Просимо вибачення за тимчасові незручності які виникли у зв'язку з неможливістю проведення повноцінного забору відходів у м. Львові. Дана ситуація виникла як наслідок пожежі на сміттєзвалищі поблизу с. Великі Грибовичі. Як тільки функціонування сміттєзвалища буде відновлено, нами буде оперативно забезпечено якісний та належний забір відходів у м.Львові", - повідомили в компанії.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці рятувальники ліквідували масштабну пожежу на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району біля Львова. 

Близько 15.30 на місці пожежі стався зсув твердих побутових відходів, внаслідок чого під завалами опинилися троє рятувальників. Згодом з'явилася інформація, що під завалами перебувають чотири особи.

Читайте такожЧерез обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі відкрили справу, шансів знайти пожежників живими майже немає (відео)

Грибовицьке сміттєзвалище розташоване всього за 3 км від Львова. Його відкрили у 1956 році, а за 60 років тут на площі понад 30 га накопичилось сміття заввишки від 50 до 65 метрів. Окрім цього, сміттєзвалище має від 3 до 5 озер, де зберігаються, за різними даними, від 200 до 500 тисяч тонн кислих гудронів.

Про те, що Грибовицьке сміттєзвалище треба закрити, говорять з 1990-х. Проте поки альтернативної ділянки для вивезення сміття зі Львова та навколишніх районів не знайшли.