Фото www.explosion.com

Як розповів журналісту 056.ua заступник міського голови Михайло Лисенко, резонансна постанова про заборону вигулювати собак в парках - лише типовий документ, який підписують у всіх містах України щорічно.

Тим не менш, у Дніпропетровську немає спеціальних зон для цього. Тому можна вигулювати тварин в парках, але потрібно за ними прибирати.

"Немає нічого поганого в тому, щоб взяти з собою кілька пакетів і прибрати за домашнім улюбленцем. Я сам так роблю, коли гуляю зі своїм американським бульдогом. Періодично до мене надходять пропозиції встановити спеціальні стійки з пакетами в парках. Як показав досвід в іншому місті, це нераціонально. За ніч пакети просто крадуть, і все", - розповів Лисенко.

Відео дня

Нові правила стосуватимуться і екзотичних тварин.

"Основну увагу ми приділимо собакам, але і про інших тварин не забудемо. Наприклад, я особисто знаю людину, яка вигулює на Червоному камені поні", - говорить заступник міського голови.

Читайте такожВеликий адронний колайдер зупинився через тхора

Багато правил, які діють на сьогодні, вже застаріли. Наприклад, за законодавством 80-х хворих або агресивних тварин потрібно здавати двірнику.

Стежити за виконанням нових правил, які опублікують в серпні, будуть правоохоронці.

Якщо в основу нових правил утримання тварин ляже досвід Ірландії, то дніпропетровським "собачникам" доведеться дізнатися багато нового про догляд за своїми вихованцями.

Фото 056.ua

При цьому в контексті ситуації з бездомними собаками, в дніпропетровському КП по боротьбі з безпритульними тваринами з'явилося власне приміщення біля "Каравану".

"На день вони стерилізують близько 5-6 собак. Звичайно, це дуже мало. Потрібно підняти показники хоча б до 30 на день. Нещодавно був випадок: п'яний вийшов гуляти з середньоазіатської вівчаркою і заснув на тротуарі. Собака охороняла його і нікому не давала проходу. Поліцейські викликали фахівців, тварину скрутили і повезли в розплідник. Через кілька днів господар за нею повернувся", - розповідає Лисенко.