отходы пластик бутылки / ecotown.com.ua

Як повідомляє Вінницька обладміністрація, ця область - єдина серед областей України, яка отримала у 2015 році грант на реалізацію спільного проекту з італійською стороною у галузі управління відходами.

Проект співфінансується МЗС Італії, "що є яскравим прикладом дружби двох країн та демонструє бажання Італії допомогти регіонам України у їх трансформаційному періоді".

Загальна вартість виграного проекту становить 79,7 тисячі євро, грантові кошти склали 39,8 тисячі євро, решта – власний внесок учасників проекту. Проект реалізовуватиметься протягом 18 місяців (з 1 лютого 2016 по 31 серпня 2017 року).

Відео дня

Вінницька облдержадміністрація та КУП «ЕКОВІН» виступили партнерами у проекті. Головними подавачами були італійські Contarina S.p.A., Агенція зі співробітництва та розвитку та Аграрна школа парку Монци.

Читайте такожНа Закарпатті запустили першу чергу сміттєпереробного заводу - ОДА

Метою проекту є зміцнення адміністративних структур на обласному та місцевому рівнях (у тому числі допомога у підготовці стратегій розвитку, здійсненні заходів щодо забезпечення транспарентності (прозорості) системи фінансів місцевої влади та розвитку людських ресурсів для співробітників адміністрації.

У рамках проекту планується перш за все полегшити процес узгодження українських національних стратегій з управління відходами із директивами ЄС з проведенням ряду заходів; підтримати розвиток Плану з управління відходами для Вінницької області з багатостороннім аналізом, ідентифікацією стратегії зі скорочення забруднення навколишнього середовища та відходів виробництва; здійснити підвищення потенціалу у сфері управління відходами, тобто передбачено навчання посадових осіб усіх рівнів, керівників та фахівців для поліпшення компетенції з управління відходами. Зокрема, у проекті передбачено ознайомчу поїздку до Італії; проведення кампанії з підвищення обізнаності на рівні громад у Вінницькій області щодо класифікації відходів, скорочення відходів і сегрегації матеріалів у світлі нового Плану з управління відходами для Вінницької області.

Читайте такожУкраїна потребує комплексного механізму поводження з побутовими відходами - експерти

1-3 березня на Вінниччині перебувала делегація з Італії у рамках проекту «Нарощування потенціалу та передача знань в управлінні відходами». В рамках її візиту було підписано меморандум про співпрацю між Вінниччиною та Агенцією співробітництва та розвитку Італії.